Baby-Bootcamp®, Fitness voor mama en de allerkleinste
Mama-baby groepsles

Baby’s houden van beweging. Al tijdens de zwangerschap rollen en draaien ze zich om in je buik. Ook na de geboorte zou het goed zijn als je de bewegingen van je baby blijft stimuleren zodat de aangeboren bewegingsdrang blijft.
Wanneer je jouw baby bijvoorbeeld op de zij legt en dan langzaam terug draait zal je baby dit als plezierig ervaren en wordt het bewegen gestimuleerd. Vaak echter ben je onzeker, wat kan wel en wat kan niet op welke leeftijd. Je maakt je zorgen of je de baby geen pijn doen of dat misschien bepaalde oefeningen slecht zullen zijn voor het kleine lichaampje.
Tegenwoordig kan je dit leren tijdens de Baby-Bootcamp® cursus onder begeleiding van een kinderfysiotherapeute. Tijdens de Baby-Bootcamp® les leer je bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan het back in shape komen na je bevalling.
De lessen worden langzaam opgebouwd en steeds pittiger voor je. Het leuke is ook nog dat je baby meegroeit en daardoor je “gewichten” steeds zwaarder worden naarmate de weken verstrijken.
Met behulp van de speciale Baby-Belt voor extra ondersteuning
Tijdens de Baby-Bootcamp® is je baby gemiddeld tussen de 3 en de 9 maanden oud.
Een speciaal door Baby-Bootcamp® ontwikkelde Baby-Belt helpt je baby te ondersteunen zodat ook je baby betrokken wordt in elke oefening die je doet. Zo zorgt de Baby-Belt er bijvoorbeeld voor dat je baby met zekerheid aan je onderbenen vastzit als je baby in buikligging aan je onderbenen ligt.
Jij ligt zelf nu op je rug in de positie voor de buiktrainingen. Je baby zal omhoog gaan kijken waardoor spelenderwijs de romp- en nekspieren aangespannen, en daardoor verstevigd worden.

Het fitnessgedeelte van je baby is natuurlijk niet bedoeld om sportprestaties te bewerkstelligen, maar om de motorische, geestelijke en emotionele ontwikkeling te stimuleren. Alle oefeningen worden door de Baby-Bootcamp® trainer vakkundig begeleid en gecontroleerd. De Baby-Belt is absoluut een noodzaak voor de ondersteuning en veiligheid van je baby maar is geen zelfstandig draagmiddel.
Natuurlijk zijn we lekker aan het trainen en dollen met de kleintjes tijdens de cursus. We vergeten echter niet dat jij ook ‘back in shape’ wil komen! Geen nood, hier zijn we tijdens de cursus continu mee bezig.
Spierversterkende trainingen voor je rug en bekkenbodemtraining, maar ook de bekende probleemzone van buik, billen en benen wordt aangepakt en afgewisseld met leeftijdsgerichte oefeningen voor je kleintje.
Natuurlijk let jouw Baby-Bootcamp® trainer er ook bij jou op dat de oefeningen rustig worden opgebouwd en dat er geen overbelasting gaat plaats vinden. Naast alle beweegfactoren is er dan ook nog het sociale gedeelte.
Je komt in contact met andere moeders met baby’s van dezelfde leeftijd en kan veel informatie uitwisselen en veel tips van elkaar krijgen.

 

Binnenkort:

Thema: Baby-Bootcamp Indoor try-out lessen 

Adres:

Duur: 45 min duurt de les
Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximaal aantal deelnemers: 5

Leeftijd kind: 3 tot 9 maanden
Kosten: gratis. Daarna een strippenkaart van 5 voor 55 euro in 6 weken op maken of strippenkaart van 10 voor 100 euro in 12 weken op maken.

Niveau: Elk, sportief en niet sportief
Benodigdheden:   Flesje water, handdoek, drinken voor de baby en een knuffeltje

Aanmelden via info@wowwies.nl

Thema: Baby-Bootcamp outdoor lessen 

Adres: Parkeerterrein aan de Schapendrift Soest

Duur: 4 tot 5 kwartier
Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximaal aantal deelnemers: 8

Leeftijd kind: 5 maanden tot 4 jaar
Kosten: Proefles gratis. Daarna een strippenkaart van 5 voor 55 euro in 6 weken op maken of strippenkaart van 10 voor 100 euro in 12 weken op maken.

Niveau: Elk, sportief en niet sportief
Benodigdheden:   Flesje water, handdoek groot om op te zitten/liggen in het zand, drinken voor je kind.

Aanmelden via info@wowwies.nl