De cursus shantala babymassage wordt op de volgende manieren aangeboden:

Groepscursus

De groepscursus wordt gegeven in groepjes van 2 tot 5 personen. De cursus is 4 keer circa 90 minuten.

De cursus wordt gegeven in de praktijk in de Bilt of op lokatie in Soest. Als u met een groepje aanmeldt kan de cursus ook bij 1 van de cursisten thuis gegeven worden. Dit kan in de omgeving Amersfoort, Soest, Baarn, Hilversum, Groenekan, Den Dolder, Bilthoven, Maartensdijk en de Bilt. De ruimte maken we lekker warm rond de 24 graden Celsius, zodat het babytje het aangenaam heeft als het uit de kleertjes is.

De kosten zijn €79,- voor de 4 lessen. Dit is inclusief een flesje massageolie en een handboek met de massagetechnieken erin en een aantal behandelde onderwerpen rondom de baby.

Er wordt altijd geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de deelnemers en de behoeften van de baby’s. WOWWIES babymassage biedt veel flexibiliteit in dagen en tijden.

Individuele cursus

Totaal:

Gedurende 4 individuele lessen van circa 75 minuten leert u stap voor stap de Shantala babymassage technieken. Iedere les behandelen we een gedeelte van de totale massage en herhalen we wat we de vorige les gedaan hebben.

Tijdens de individuele cursus kunnen ook babytjes gemasseerd worden, die het iets moeilijker hebben met hun start. Denk aan bijvoorbeeld premature babytje, baby’s die veel huilen, babytje met problemen in de prikkelverwerking, veel darmkrampjes hebben of andere medische bijzonderheden waarbij de behandelend arts toestemming heeft gegeven voor de babymassage.
Iedere ouder/verzorger krijgt een handboek mee naar huis waarin de verschillende technieken staan beschreven en afgebeeld. Dit maakt het gemakkelijker om thuis te oefenen. Tevens staan er in dit handboek een aantal aanverwante onderwerpen die verrijkend en verrassend kunnen zijn.
Naast de verschillende massage technieken wordt er tijdens de cursus ook tijd besteed aan aanverwante onderwerpen, zoals: voorkeurshouding, buikkrampjes, motorische ontwikkeling, huilen en lichaamstaal. Ook is er tijdens iedere les voldoende tijd voor het inbrengen van eigen onderwerpen en het stellen van vragen.

De kosten zijn €130 euro voor de 4 lessen.

Introductieles:

Tijdens de introductieles leer je enkele technieken van de Shantala babymassage. De les duurt circa 75 minuten. Na het volgen van de introductieles heb je een goede indruk van babymassage en hoe jouw baby er op reageert. Natuurlijk is het mogelijk om na de introductieles nog 3 lessen bij te boeken, zodat je alsnog de volledige cursus volgt.
De volledige cursus bestaat uit 4 individuele lessen, waarbij je het handboek en een flesje massageolie krijgt. De kosten zijn € 35,-.

Papa massage

Quality time tussen papa en zijn baby. Vader leert in 75 minuten heerlijk contact te maken met de baby en leert de basisprincipes van de shantala babymassage. Deze massage kan ook op een zondag aangeboden worden. De kosten zijn € 35,-.