De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Liefdevolle verwachting” leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jezelf de opvoedkeuzes kan maken die aansluiten bij jouw situatie. De cursus is voor partners samen, maar kan ook individueel gevolgd worden.

Wanneer je een baby krijgt, heb je een idee van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeelt. Een negatieve spiraal. Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen.

Daarom is Liefdevolle Verwachting er! Daarnaast is het vooral ook erg gezellig!

Klik hier voor aanmelden 

Na afloop van de cursus weet jij:

waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby;

welke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren;
hoe de ontwikkeling van je baby verloopt;
hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen;
dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet;
dat je niet de enige bent, en er niet alleen voor staat!

Tijdens de cursus leer je over:

hechting;
huilen;
slapen;
(borst-,fles- en bij) voeding;
partnerrelatie;
babyproducten en veiligheid;
fysieke- en mentale ontwikkeling;
sociaal netwerk;
ergonomisch dragen.

Groepscursussen of individueel

De cursus Liefdevolle verwachting wordt gegeven in groepsverband. Zo leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar ook gaan we kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de keuzes maken die bij je passen.

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Liefdevolle verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

Is een cursus in groepsformatie niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Naam dan contact op om een cursus op maat te vormen. Zo is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen.

Liefdevolle Verwachting is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al ouder bent, is “Liefdevolle verwachting” absoluut een aanrader. Veel ouders ervaren veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

Aarzel je nog of de cursus iets voor je is? Neem vooral contact op! Ik kijk graag met je mee of de cursus voldoende aansluit bij jouw wensen. Het is altijd mogelijk om de cursus aan te passen.

Kosten en data cursus

Cursus in groepsverband
Tijdstip: 19.15 uur tot 20.45 uur Locatie: De Willemien, Soesterbergsestraat 18, 3762 EJ Soest
Kosten: €150,00 per deelnemerskoppel

Cursus november 2021: 3, 10, 17 en 24 november 2021
Cursus januari 2022: volgen binnenkort, aanmelden kan al!

Klik hier voor aanmelden 

Privé zwangerschapscursus
Locatie, data en tijdstip: in overleg
Kosten: €275,00, exclusief eventuele reiskosten

Klik hier voor aanmelden 

Inbegrepen bij de cursus:

Deelname aan de bijeenkomsten van ‘Liefdevolle verwachting’ waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
Informatie welke gebaseerd is op wetenschappelijke literatuur.
Een hand-out met de belangrijkste informatie na afloop.
Een terugkom moment na een aantal maanden, mét je baby! Zo kun je ervaringen delen en vragen stellen nu het wonder gearriveerd is.
Vanuit Liefdevolle verwachting verschijnen er met regelmaat blogs waarvan de inhoud aansluit op de onderwerpen uit de cursus. Bijvoorbeeld het huidige seizoen, nieuwe ontwikkelingen of informatieve stukken.
Mogelijkheid tot het lenen van relevante boeken die aansluiten op de onderwerpen zoals besproken tijdens de zwangerschapscursus.
Kleine groepen (met uitzondering van een privé cursus), waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen.
10% korting op een draagconsult

Wat kost het

Per ouder paar € 150,- voor de 4 bijeenkomsten incl. aan het eind een reader.

Klik hier voor aanmelden