Mijn naam is Wies van Arkel – Jansen. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Na de HBO opleiding fysiotherapie te Utrecht heb ik de Master opleiding kinderfysiotherapie (Master Peadiatric Physical Therapy) gedaan.

Na de Master opleiding heb ik nascholing gevolgd over de volgende onderwerpen:

  • Baby’s 0-2 jaar; Voorkeurshouding bij baby’s en de PCM-metingen (meting van de afplatting van de schedel bij baby’s met voorkeurshouding); huilbaby’s; overstrekken; vragen over dragen met draagzak en draagdoek
  • sportletsels behandelen
  • tapetechniek volgens MTC (Medical Taping Concept)
  • orthopedische problematiek
  • Neurologische problemen bij kinderen

Ik ben geregistreerd bij het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie en bij de beroepsinhoudelijke vereniging voor kinderfysiotherapeuten: de NVFK. Jaarlijks moet de kinderfysiotherapeut verplichte na-en bijscholing volgen om in aanmerking te komen voor herregistratie. Dit garandeert dat de kinderfysiotherapeut op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen binnen de beroepsgroep.

Ik ben geregistreerd lid van de vereniging van draagdoekconsulenten, ik ben Nordic Walking trainer van de INWA, instructeur Baby-Bootcamp, docent babymassage en docent Liefdevolle Verwachting.

Naast mijn werk ben ik getrouwd en heb ik 2 zoontjes Guus en Boris. Als ik tijd over heb ben ik graag aan het hockeyen of op de wielrenfiets.